Over ons

Welkom bij 100% Recycle. De sociale, creatieve en onafhankelijke organisatie uit Amersfoort.

palletblokjes-wide

Dit voorwoord is geschreven door Marcel, de oprichter en geestelijk vader van 100% Recycle. Het is bedoeld om u een beeld te geven van het gedachtegoed waar hij voor staat en wat zijn motivatie is om 100% Recycle te starten, naast het verdienen van zijn eigen boterham.

100% Recycle is ontstaan uit de onvrede die ik heb met het systeem en de hedendaagse samenleving, vooral de weggooi cultuur die alleen maar erger lijkt te worden is iets waar ik me enorm aan erger. Verder is onze bemoeizuchtige overheid naar mijn idee doorgeschoten in het verzorgen van Jan-en-alleman en komen de mensen, die echt afhankelijk van zorg zijn, in toenemende mate te kort. 100% Recycle zal hier niet aan mee doen en zal zelf zorg dragen voor zichzelf en omgeving ook zal waar mogelijk een helpende hand worden uitgestoken.

Het doel met 100% Recycle is door het gebruik van allerhande afvalmateriaal als uitgangsmateriaal leuke projecten te starten om daarmee te laten zien dat het ook anders kan en naar mijn mening anders zal moeten. Bij verspilling denk ik aan vele vormen; niet alleen aan de kraan te lang open laten staan of het voedsel wat dagelijks weggegooid wordt, maar ook alle kantoor- en bedrijfspanden die leeg staan terwijl we wel blijven bouwen, of zoiets relatief kleins als het plastic tasje bij de supermarkt kopen zonder erbij na te denken. Als mensen twee keer na zouden denken en zich wat bewuster zijn van de rijkdom die we hier hebben dan kunnen we, zonder dat het ten koste gaat van andere, een veel fijner leven hebben met zijn allen.

Zoals Ghandi al zij:
“Earth provides enough to satisfy every man’s need, but not any man’s greed.”

100% Recycle wil geen politiek bedrijven of iets wat daar op lijkt ,wij willen door relatief kleine daden boven de partijen staan.